Klassisk svesketærte – svesken er din ven!

Læg en 300-400 gram svesker i blød i mørk rom mindst 2 timer i forvejen.

Lav en tærtedej – fx ved at smide 3 dl hvedemel, 100 gr. smør og 3 spsk. vand sammen og lade det hvile i mindst 30 min. i køleskab – eller snyd og køb en i supermarkedet. Rul den ud og smid den i en tærteform.

Hæld rommen fra sveskerne ned i en skål og lad en håndfuld pulveriserede mandler, en håndfuld sukker, et stort æg og et lille bæger creme fraiche gøre den selskab. Rør blandingen sammen med en træske.

Hæld svenskerne…sveskerne ned i den tærtedejsbeklædte tærteform og sørg for, at de er ligeligt fordelt. Hæld mandelblandingen over.

Bag i en 180 grader varm ovn i cirka 45 minutter. Lad tærten køle lidt af og drys med flormelis. Servér med noget syrligt, fx creme fraiche og bær.

image

med emneordet ,

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: