Svampet og snasket chokoladekage – med snask

Start med at smelte 175 gram smør. Hæld smørret over i en stor skål og pisk 4,5 dl brun farin i. Tilsæt 1,5 dl sødmælk og 3 æg. Pisk mellem hvert æg. Tilsæt 4 dl hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 tsk salt og 3 tsk vaniljesukker.

Pisk godt og grundigt, så du får tævet alt melet ud.

Varm 2,5 dl vand og 2 dl kakaopulver op i en gryde mens du pisker det sammen. Det behøver ikke at koge. Tilsæt kakaovandet til kagemassen lidt af gangen.

Pisk godt og grundigt. Igen.

Hæld kagedejen i en smurt springform.

IMG_5933

Og bag i en 40-50 minutter ved 180 grader.

Mens kagen bager, blander du 200 gram smør ved stuetemperatur, 350 gram flormelis, 3 spsk kakaopulver, en tsk vanillesukker. Brug håndmikseren eller bare dine ufatteligt t-shirt-sprængende overarme.

Stil på køl.

IMG_5824

Når kagen er bagt – tjek med en kødnål – lader du en køle af, og så giver du den smørcremen.

Spis. Uha!

IMG_5916

med emneordet

39 thoughts on “Svampet og snasket chokoladekage – med snask

  1. PRESMA siger:

    Altså… Jeg har helt sikkert taget mindst fem kilo på, men for satan hvor var det en fryd for både øjne og mavse! Tusind tak for en møglækker kage i møgklamme mængder! 😉

    Like

  2. DK siger:

    Sikke en fantastisk kage! Jeg har dog undret mig over den manglende kakao, men trods det, kan jeg anbefale denne kage!

    Da jeg lavede den, blev den dog langt fra svampet, hvilket desværre var en nedtur 😦

    Som pynt/overtræk piskede jeg lidt piskefløde med en masse god kakao og flormelis. Kagen blev en succes, selvom jeg havde håbet på en svampet konsistens 🙂

    Like

  3. Jans Madblog siger:

    Tak.

    Du mener sikkert “den manglende chokolade” og ikke kakao. For det skal du jo komme i – ellers bliver den helt albino.

    Jeg kan ikke forklare, hvorfor den ikke blev svampet, det bliver den altid, når jeg laver den. Men faktorer som ovnens termostat, højden på din springform osv. har jo meget at sige.

    Like

  4. Pernille siger:

    Hej Jan.. Kan jeg bage kagen en dag forud for servering?? og hvad gør jeg med “glasuren”??

    Like

    • jansmadblog siger:

      Ja ja, den holder sig godt – men dæk den lige til efter den er afkølet.

      Smørcremen kan du også lave i forvejen. Stil den i køleskabet natten over. Så tager du den bare ud en 10 minutter før du skal bruge den og giver den så en tur med håndmikseren, så den bliver smørbar igen.

      Like

  5. katrine siger:

    kan man bruge minnimælk

    Like

  6. Lykke siger:

    Hej kan man bruge chokolade istedet for chokolade pulver

    Like

  7. Kristine siger:

    Nu har jeg brugt den samme chokoladekage opskrift de sidste 10 år men har nu fundet en stedfortræder. Tak for en helt fantastisk og vidunderlig lækker chokoladekage 🙂

    Like

  8. Cindy siger:

    Så er den smidt i ovnen til familie fødselsdag i morgen. 🙂
    Glæder mig til at smage resultatet. Den ser dæleme lækker ud og gaaaaal den dufter godt! 😀

    Liked by 1 person

  9. Julie Hein siger:

    Hvad størrelse springform bruge du så den ikke bliver alt for tynd 😛

    Like

  10. Jane siger:

    Dette er godt nok bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt. UHM UHM UHM 😛

    Liked by 1 person

  11. Pernille siger:

    Hej Jan 🙂

    Kan man blande lidt kaffe i smørcremen – evt sammen med vand og kakao?

    Like

  12. Rebecca siger:

    Mmmm, super lækker og nem chokoladekage, som slet ikke bliver kedelig på den der klassenstime-kage-agtige måde. Jeg lavede en mousse af fløde og marabou med daim og puttede oven på. Det var et hit. Helt sikkert en chokoladekage jeg vil vende tilbage til. Tak.

    Liked by 1 person

  13. Selma siger:

    er det oboy kakaopulver eller det “rigtige” man bruger?

    Like

  14. Josephine siger:

    Den skal prøves. Ser skøn ud. Er det muligt den kan laves uden mælk?

    Liked by 1 person

  15. Mette siger:

    Hej. Kan den fryses? Både med og uden glasur?
    Kan jeg lave den i en bradepande i stedet for? Jeg vil nemlig gerne stikke den ud i små hapser 🙂

    Liked by 1 person

    • jansmadblog siger:

      Hej Mette

      Jeg har ikke prøvet af fryse den, men mon ikke det går. Og ja ja, fint med bradepande, men så skal du nok give den lidt kortere tid i ovnen. God fornøjelse!

      Like

  16. Maria siger:

    Er det bedst at opbevarer den på køkkenbordet eller i køleskabet, når den først skal spises imorgen

    Liked by 1 person

  17. Lotte siger:

    Jeg er ved at bage din kage, men min smørcreme blir da hel tyk og mørk! Tvivler jo den kan dække hele kagen? Skal der ik væske i? Og hvordan har du fået den så lys, cremen!?

    Like

  18. josefine siger:

    Hej
    hvor mange personer er der til i den lage ??

    Liked by 1 person

  19. Annabel siger:

    Bliver den ligeså god hvis man laver en dobbelt portion og ganger alle ingerdienserne med 2? 🙂

    Like

  20. Bedste kage! Den er fantastisk og så dejlig nem og lave!

    Like

Skriv mig en kommentar. Det synes jeg om.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: